GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Kérdések a kínai asztrológiai konzultációval kapcsolatban

1. A KÍNAI ASZTROLÓGIA HASZNÁLHATÓ JÓSLÁSRA?

A kínai asztrológia előrejelzés része nagyon pontos, de nem jóslásra való. Azt meg lehet nézni, hogy egy adott időszakban mi a feladatunk, de azt nem, hogy mi fog velünk történni. Az látszik a horoszkópban, hogy milyen a személyiségünk, milyen erősségeink vannak, milyen élettervet hoztunk magunkkal. Mi az, amiben jók leszünk? Milyen típusú hivatás illik hozzánk? Mivel érdemes foglalkoznunk és mivel nem? Miről szól egy adott időszak az életünkben?  Én ezekre a kérdésekre tudok választ adni a képletből. Itt szeretném kiemelni, hogy egészséghoroszkóppal és betegségek előrejelzésével sem foglalkozom, egyrészt még nem tanultam róla, másrészt hiszek benne, hogy az asztrológia egy csodálatos önismereti eszköz, amely sokat elárul a személyiség lélektani oldaláról, de nem helyettesíti az orvostudományokat és a pszichoterápiát. És mivel nem vagyok jós, így a halál időpontját sem fogom tudni megállapítani. Az asztrológia célja, hogy elérjük a harmónia állapotát, amely a hétköznapi életünkben annyit jelent, hogy boldogok, kiegyensúlyozottak és elégedettek vagyunk. Az egész asztrológia a boldogságról szól, az én feladatom pedig, hogy segítsek megmutatni, hogy hol van az út ehhez magadban. 

2. MIT TARTALMAZ AZ ÍRÁSOS ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS?

Az írásban elkészített elemzés a kérdéseidre adott válaszokat tartalmazza. Minden elemzésre minőségi időt szánok, igyekszem a legjobb tudásom szerint, segítő szándékkal körüljárni a kérdésedet, minden perspektívából elemezve az elakadás gyökerét. 

3. HOGYAN TEGYEM FEL A KÉRDÉSEIMET?

Minél konkrétabban, pontosabban, részletesebben írod meg az elakadásod okát, annál könnyebb megértenem téged, hiszen önmagában, kontextus nélkül egyetlen konstelláció sem igazán értelmezhető. Minél jobban megértem a helyzetet, amelyben vagy, annál jobban tudok segíteni, hogy kiutat mutassak belőle. 

4. MILYEN TECHNIKÁVAL ELEMZEL?

A keleti asztrológiai rendszernek két fő iránya van, amelyek közül én a négy oszlopos sorsmeghatározás technikáját használom, kínai nevén a BaZi-t. 

5. MENNYI IDŐ ALATT KÉSZÜL EL AZ ELEMZÉSEM?

Az elemzések elkészítése egy hetet vesz igénybe. 

6. MIÉRT ONLINE KONZULTÁLUNK? ÉS MIÉRT E-MAILBEN?

Az írásos elemzés legfőbb oka, hogy imádok írni, ráadásul a munkámat így hatékonyabbnak és egy kicsit időtállóbbnak is érzem. Az elemzéseimre ugyanis sok időt szánok, precíz vagyok, nagyon alaposan átgondolom, hogy hogyan adjam át a képleted üzenetét, valamint a leírt szavaimért felelősséget tudok vállalni. A másik ok, hogy az írásos elemzést később is elő tudod venni, vissza tudod olvasni, ha valamikor még szükséged lenne rá. Ezenfelül a legnagyobb példaképem is így elemez és bevallom őszintén, hogy én ezt imádom! Tőle jött ez az írásos ötlet, enélkül nehezen tudnám elképzelni a praxisomat, ugyanis a másik ok, amiért ezt a formát választottam az az, hogy szeretnék kutató asztrológus lenni és a hosszabb utazások nagyon megnehezítenék a személyes találkozásokat Veled. 

7. MEGBÍZHATOK BENNED?

A mai világban nehéz igazán megbízni bárkiben is, én azonban az asztrológiából szeretnék világokat építeni, erre teszem fel az életemet és ezért soha nem kockáztatnám mindazt, amit elértem, sem pedig a jövőmet és az álmaimat azzal, hogy elveszem másoktól a nehezen megkeresett pénzüket és eltűnök a világ végén. Őszintén írom, hogy én nem ezt az élettervet hoztam, így arra kérlek, hogy bízz bennem és a Dreamspirationally-ben, amely a segítő szándékunk, a kimeríthetetlen kíváncsiságunk és a nyitottságunk színtere.

8. AZ ELEMZÉS UTÁN IS ELVESZETTNEK ÉRZEM MAGAM, MIT KELLENE TENNEM?

Az elemzést követően a nehézségek és a kihívások nem fognak egyből megszűnni. Az asztrológia abban tud segíteni, hogy megértsd, hogy mi okozza ezeket a nehézségeket. Innentől kezdve tudatosan dolgozhatsz azon, hogy lekapcsolódj azokról a mintákról, viselkedési szokásokról, amelyek egy fájdalommal és szenvedéssel kikövezett útra vezettek. Joey Yap mindig azt tanítja, hogyha megváltoztatod a gondolkodásodat, megváltozik az egész életed. Idézve őt “Change your mind, change your life”. A változáshoz azonban időre van szükség, hiszen lehet, hogy húsz vagy akár harminc év szokásait kell felülírnod, új irányba terelned, s ez a változás is lehet nehéz és kihívásokkal teli. Többször is írtam róla, hogy az asztrológia mindig itt lesz, bármikor támaszkodhatsz rá, ha útmutatásra van szükséged, de cselekedni neked kell. A változás veled kezdődik. A Dreamspirationally-nél mi azonban nem állunk meg a képletelemzésnél, hanem pszichológiai és coaching eszközökkel is támogatunk az utadon, segítünk, hogy elérd a céljaidat. Betti coaching ülésein személyre tervezetten, együtt dolgozhattok azokon a lépéseken, amelyek egy örömtelibb, kiegyensúlyozottabb élet felé vezetnek. 

Kérdések a Pszichológia & Coaching konzultációval kapcsolatban

1. A PSZICHOLÓGIA & COACHING SZOLGÁLTATÁS TULAJDONKÉPPEN PSZICHOTERÁPIA?

Nem. Ez a szolgáltatás a coaching folyamatra épül, amiben a pszichológiai elemek és eszközök is helyet kapnak.

 

2. MI A KÜLÖNBSÉG A PSZICHOTERÁPIA ÉS A COACHING KÖZÖTT?

Nagyon röviden: a pszichoterápia egy olyan intenzív lelki munkán alapuló eljárás, amelyet Magyarországon csak pszichoterápiás szakvizsgával rendelkező pszichológusok vagy orvosok, pszichoterapeuták végezhetnek. A pszichoterápia során a terapeuta különböző technikákat és módszereket alkalmazva segíti az egyént a lelki problémák felfedezésében és megértésében, ezzel támogatva a lelki fejlődését és gyógyulását.

A coaching viszont egy olyan módszer, amely a személyes képességek és meglévő erősségek azonosítására és fejlesztésére összpontosít, ezzel segítve a klienst abban, hogy átlendüljön bizonyos nehézségeken/elakadásokon, valamint előrelépjen az életében. A coaching folyamán a coach különböző technikákat és stratégiákat alkalmaz, hogy támogassa a kliens céljainak elérését és fejlődését.

A pszichoterápia fókusza a múlt, a coaching esetében pedig a jelen és jövő. A pszichoterápia egy hosszadalmas folyamat, a coaching általában 5-7 alkalomból áll, bár ez egyéni igényektől is függ.

WIKIPÉDIA pszichoterápia definíciója

 

3. MENNYIBE KERÜL NÁLAD A COACHING?

A 60 perces egyéni coaching díjazása 10.000Ft.
A 90 perces egyéni coaching 15.000Ft.

4. NAGY BEFEKTETÉSNEK TŰNIK A COACHING. MEGÉRI?

Gondolj azokra a dologra, amit ezidáig megtettél, hogy kicsit is jobban érezd magad: nyaralások, feszültségoldó vásárlások, egész napos sorinézés a Netflixen (és még lehetne sorolni a listát). Ezek ideig-óráig működnek, de legyünk őszinték, a nyaralás nem tart tovább két hétnél, a vásárlás során megvett dolgokban később nem igazán leled örömöd, egy idő után pedig unalmas a Netflix. És még mindig nem érzed kereknek a világot.

Bátorság kell elmenni bármilyen segítőhöz, de ez mind azt mutatja, hogy eleged van abból, ami van, és nem elégszel meg azzal, hogyha megkérdezik hogy vagy, csak annyit tudsz mondani „jól”. Amikor érzed, hogy ideje lenne változtatni, és kell egy kis támogatás, akkor igen, megéri.

5. MIÉRT ONLINE TARTOD A KONZULTÁCIÓT?

Nem fogom túlmisztifikálni erre a kérdésre a választ, egész egyszerűen azért, mert a Covid miatt totál az online térbe helyeződött át minden, és rájöttem, hogy ennek elég sok pozitív hozadéka is van. Amikor még aktív volt a vészhelyzet, és mindenki arra kényszerült, hogy online oldja meg a dolgokat, ez velem is így volt. Eleinte furcsa volt, de már imádom, hogy ilyen rugalmas tudok lenni. Ennek köszönhetően külföldön élő klienseket is tudok vállalni 🙂

6. MILYEN GYAKORISÁGGAL VANNAK A KONZULTÁCIÓK?

Megbeszélés szerint hetente vagy kéthetente egy alkalommal. Két ülés közt fontos, hogy valamennyi idő elteljen, hogy ülepedjenek az előző alkalommal elhangzottak, tudj foglalkozni a témáddal, tudd mélyíteni, átgondolni, legyen időd a házifeladatokra. Igen, igen, jól olvasod, szoktam házikat adni :D, ez egy aktív folyamat.

7. NEM VAGYOK BENNE BIZTOS, HOGY NEKEM VALÓ A COACHING? HOGY GYŐZŐDJEK MEG RÓLA?

Ha már egy rakás „Változtasd meg az életed 3 lépésben” e-könyvre feliratkoztál (de a felét nem olvastad el), vagy csalódott vagy, mert az érzed, hogy elfecsérled a benned rejlő potenciált, és közben frusztrál, hogy látod mások mennyire jól haladnak előre az életükben, amíg te nem, akkor szerintem a coaching neked való.

A legtöbb ember, akit érdekel a coaching, kicsit félve áll hozzá és elbizonytalanodik, és ez a legfőbb akadálya annak, hogy belevágjon. Hogy segítsek a döntésben, beszélgessünk! A coaching kicsit olyan, mint egy új cipő vásárlása, mielőtt megvennéd meggyőződsz róla, hogy jó-e neked. Ha a beszélgetésünk végén úgy érzed, nem én vagyok a megfelelő coach neked, semmi gond, érzékeny búcsút veszünk egymástól és ennyi –semmi dráma! 😀

8. KIKNEK SEGÍTESZ?

Akik úgy érzik elakadtak, és ez zavarja őket. Akik kívülről tekintve teljesen egyben vannak, de belül azt érzik, hogy a dolgok nincsenek a helyükön. Néha a hozzám fordulók nagyon is tudják mi áll az elakadásaik hátterében, máskor pedig kicsit tovább kell ásni, hogy megtaláljuk az okot. Olyanokkal foglalkozok, akik megértik és tisztában vannak vele, hogy a belső feszültségüket és frusztrációjukat nem fogja enyhíteni egy pohár (vagy üveg) bor és egész napos Netflixezés, mert ez nem valami olyan dolog, amin majd „csak úgy túllépnek”. Akik felismerik és érzik, hogy valamit változtatniuk kell, különben a dolgok így fognak tovább menni, és erről már tudják, hogy nem jó. Akik készen állnak arra, hogy megtegyék a lépéseket a lelki jóllétük felé.

 

KAPCSOLÓDJUNK

Konzultációra szeretnél jelentkezni? Vagy kérdésed, észrevételed lenne a blogon olvasottakhoz? Lépj velünk kapcsolatba és bátran oszd meg a gondolataidat, kérdéseidet!

E-MAIL: dreamspirationally@gmail.com 

 

1 + 3 =